College of Engineering, All Events

Back to Listing

QLCI-HQAN All-hands meeting

Event Type
Conference/Workshop
Sponsor
HQAN
Virtual
wifi event
Date
Jun 14, 2021 - Jun 15, 2021   1:00 pm  
Contact
Kelly C. Foster
E-Mail
foster5@illinois.edu
Views
65
Originating Calendar
HQAN Events

Day 1, June 14 (Monday)

 

1:00 p.m. Short Overview of HQAN (30 min)

External Advisory Board (EAB) members & HQAN leadership

 

2:00 p.m. Opening Remarks (10 min)

Brian DeMarco, Director of HQAN, Physics, UIUC

 

2:10 p.m. Education, Workforce Development and Partnerships (5 min)

Shimon Kolkowitz, Physics, UWM 

 

2:15 p.m. Education and Outreach Activities (10 min)

Mallory Conlon, Outreach Program Coordinator, UWM

 

2:25 p.m. Industry Partnerships & Training Activities (10 min)

Dr. Bhavna Hirani, Research Program Manager, IQUIST, UIUC

 

2:35 p.m. Overview of MA1: Distributed Processor and Network Testbeds (20 min)

Mark Saffman, Physics, UWM & Hannes Bernien, PME, UChicago

 

3:00 p.m. Poster Session I (using Gather.Town) & Networking (1 hour)

Junior Investigators present research projects

 

Day 2, June 15 (Tuesday)

 

2:00 p.m. Day’s Remarks (5 mins)

Brian DeMarco, Director of HQAN, Physics, UIUC

 

2:05 p.m. Overview of MA2: Distributed Processing, Network Protocols, and Software 

Development (20 min)

Eric Chitambar, ECE, UIUC & Andrew Cleland, PME, UChicago

 

2:30 p.m. Overview of MA3: Topologically Protected Qubits (20 min)

Robert McDermott, Physics, UWM & Dale Van Harlingen, Physics, UIUC

 

3:00 p.m. Poster Session II (using Gather.Town) & Networking (1 hour)

Junior Investigators present research projects

 

3:55 p.m. Closing Remarks (5 min)

Brian DeMarco, Director of HQAN, Physics, UIUC

 

4:00 p.m. Readout meeting (40 min)



link for robots only